finance

Tőzsde, bankok, biztosítók, brókercégek, lízingcégek, alapkezelők, pénzváltók, pénzforgalmi szolgáltatók, illetve FIKSZek, SZISZek - Bemutatkozás: Dóra vagyok több mint 10 éve foglalkozom nemzetközi pénzügyekkel. Arról szoktam írni ami felkelti az érdeklődésemet, úgyhogy általában ilyen vagy olyan érdekeltségem is van benne. A blogon szereplő vélemények ilyen módon kezelendők.

Portfolio

Twitter

Facebook

Utolsó kommentek

Címkék

aapl (3) államháztartás (2) altr (1) apple (2) bank (1) basel3 (1) bidu (1) brcm (1) cat (1) cmi (1) coh (1) elemzés (1) expd (1) fed (1) futi (1) gazdaság (2) gld (1) hitel (2) ipad (2) iwm (7) iyr (1) jelzálog (1) kockázat (1) költségvetés (2) krugman (1) lfl (1) lvs (1) nők (1) obama (2) pcln (1) ph (1) portfolioblogger (31) pxd (1) qqqq (9) setup (1) slv (1) smh (9) soros (1) spy (14) startup (1) stiglitz (2) tech (3) usa (9) uso (1) uup (1) vwap (1) xlf (10) Címkefelhő

Portfolio

Technikai elemzés 2010. november 29.

finance 2010.11.30. 03:35

Enyhén pluszban zárt ma az amerikai piac, és a forgalom is visszatért az ünnepnap után. Továbbra is az elmúlt hetek semleges sávjában mozgunk. Nézzük mik a fontosabb szintek szerintem.

A SPY visszaesett és tesztelte az emelkedő 50 napos mozgóátlagot. Úgy gondoltam, hogy át fogjuk törni és kialakul egy alacsonyabb mélypont, de a támaszok még tartják magukat az októberi mélypont fölött. A 30 perces grafikonon látszik jól, hogy mennyire semleges most a piac. Visszapattantunk az 5 napos mozgóátlaghoz, de föl-le vagdalkozik jelenleg, bármifajta irány nélkül. Ha át tudná törni a kb 120.35-ös szintet, akkor lehetne emelkedésre számítani, addig pedig maradnak nekünk az egyes emelkedő részvények. A bal oldali sávba írtam amiket ezen a héten figyelek, de szerencsére szép számmal vannak még jó setupok.

A Nasdaq továbbra is bőven az 50 napos mozgóátlag fölött van. A múlt héten keresztezte egymást a 10 és 20 napos mozgóátlag, de látszik hogy inkább időbeli korrekcióról van szó. Lehet értelmezni a piacot pozitívan, ha az ember például a félvezetők szektorát nézi, ami nagyon szépen tartja magát. Illetve negatív értelmezéshez megnézhetjük a pénzügyi szektort, ami az elbukott kitörés után nagy gyengeséget mutat. De a pénzügyek is megtart pár fontos támasz szintet 14.25 körül. Továbbá legalább megtörte végre a csökkenő trendvonalat, ami nem jelenti a visszafordulást, de a legnagyobb szenvedésnek egy időre vége lehet. Az egyre alacsonyabb csúcsok és mélypontok sorozata még nem tört meg. A megerősödéshez az kellene, hogy az egy kis emelkedés utáni korrekció egy magasabb aljat csináljon, esetleg az 5 napos mozgóátlag ellaposodna és akkor lehetséges lenne egy visszapattanás. De semmi ok nincs arra hogy erre számítsunk, sokkal inkább tűnik semlegesnek a helyzet az irány szempontjából.

Szóval a piac továbbra is az augsztustól tartó növekedést dolgozza fel. Változatlanul úgy gondolom, az emelkedő 50 napos mozgóátlag mellett, hogy nem lehet biztosan állítani, hogy ennyi volt az emelkedés.

Egy érdekességre hívta föl a figyelmem az egyik ismerősöm. A SPY napon belüli grafikonján azt lehet látni, hogy a VWAP alá és fölé ugrált az árfolyam. De ha megnézzük az ES futit, vagyis az E-mini S&P-500 határidős papírt, láthatjuk hogy többször érintette a VWAP-et majdnem pontosan, majd egyre magasabb aljakat alkotott, aztán amikor áttörte gyors növekedésnek indult egészen egy overnight sávban fontos szintig, ami támasz és ellenállás is volt a pivot közelében. Szóval a lényeg, hogy ha széles overnight sáv vagy rés van, akkor érdemes a napi VWAP-et inkább az ES futin figyelni, mint a SPY-on, azzal együtt hogy a SPY-on is látszott az erő kitörés előtt.

Címkék: qqqq spy futi portfolioblogger xlf smh vwap

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://finance.blog.hu/api/trackback/id/tr722482687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása