finance

Tőzsde, bankok, biztosítók, brókercégek, lízingcégek, alapkezelők, pénzváltók, pénzforgalmi szolgáltatók, illetve FIKSZek, SZISZek - Bemutatkozás: Dóra vagyok több mint 10 éve foglalkozom nemzetközi pénzügyekkel. Arról szoktam írni ami felkelti az érdeklődésemet, úgyhogy általában ilyen vagy olyan érdekeltségem is van benne. A blogon szereplő vélemények ilyen módon kezelendők.

Portfolio

Twitter

Facebook

Utolsó kommentek

Címkék

aapl (3) államháztartás (2) altr (1) apple (2) bank (1) basel3 (1) bidu (1) brcm (1) cat (1) cmi (1) coh (1) elemzés (1) expd (1) fed (1) futi (1) gazdaság (2) gld (1) hitel (2) ipad (2) iwm (7) iyr (1) jelzálog (1) kockázat (1) költségvetés (2) krugman (1) lfl (1) lvs (1) nők (1) obama (2) pcln (1) ph (1) portfolioblogger (31) pxd (1) qqqq (9) setup (1) slv (1) smh (9) soros (1) spy (14) startup (1) stiglitz (2) tech (3) usa (9) uso (1) uup (1) vwap (1) xlf (10) Címkefelhő

Portfolio

Technikai elemzés 2011. január 5.

finance 2011.01.06. 02:41

S&P-500 - SPY - A mai napon egy fél százalékos növekedéssel zárt a piac, ahogy a hírek követték a trendet. Jó hírek érkeztek a piacra, többek között kedvező foglalkoztatási adatok, amire a piac pozitívan reagált. Először úgy nézett ki, hogy lefelé gapeltünk, de jöttek a jó hírek és a vevők nagyjából nyitástól folyamatosan. Hamar leküzdöttük a VWAP-et és fölötte maradtunk az egész kurzus alatt. Szóval elég nehéz esésre számítani amikor a piaci trend ilyen erős. Sok barátom és ismerősöm, köztük nagyon okos emberek mondják, hogy itt az ideje a korrekciónak ezen a szinten. Én nagyjából egyetértek, hogy kezdünk eljutni egy olyan pontra, ahol kicsit ijesztő hogy milyen könnyen jön a növekedés és szükség lenne egy árfolyamkorrekcióra, mert nem igazán volt az utóbbi időben. Azonban volt oldalazó időbeli korrekció és még az emelkedő 10 napos mozgóátlagot sem tudta megsérteni. Tegnap lementünk az emelkedő 5 napos mozgóátlagig és majdnem pontosan érintettük a korábbi ellenállási szintet hogy támaszá váljon, és itt volt a napi S2 szint is. Ezek éppen ugyanazon a helyen voltak és megfordították a piaci mozgást. Szóval a napos emelkedő trend érintetlen és nem lehet úgy ránézni a grafikonra, hogy esést lásson benne az ember lánya. Lehet beszélni divergenciáról, túlvettségről meg hasonlókról, de már többször írtam hogy azt kell kereskedni ami a grafikonon látható. És az látható mintha föl akarna menni a 131-es következő fontosabb szintig a folytatódó emelkedő trendben. Egy kis odafigyelésre figyelmeztethet, hogy néhány kisebb részvény nagyon megindult, mint például a mostanában fölkapott "rare earth" papírok. Ez a megnövekedett spekuláció jele lehet, de ez gyakori december-január környékén. A kockázatkezelés természetesen mindig fontos, ha 126.20 alá menne az árfolyam, akkor elővigyázatosabbnak kellene lennünk.

Nasdaq - QQQQ - Szintén emelkedett 48 centet a mai napon és új csúcsra emelkedett. Volt egy kommentváltásom egy esetleges elbukó kitörésről, de ugyanazt látjuk, mint a SPY-nál, hogy szinte pontosan a korábbi ellenállásnál fordult vissza és lett belőle támasz. És most emelkedünk tovább. Túljutottunk a 2007-es szinten, amire fokuszáltunk 2010 utolsó negyedévében. A heti grafikonon kereshetünk újabb célt, bár az index összetétele megváltozott azóta, kb. 58 nál lehet újabb fontos szint. Szóval nagyon úgy néz ki a grafikon mint ami emelkedésnek áll, szinte minden ennek a folytatódását mutatja. Néhányan beszélnek a "volume flow"-ról, de számomra a nap végi ár számít és hogy az 5 napos mozgóátlag fölött vagyunk emelkedő trendben. Oldalaztunk egy kicsit az időben az év utolsó kereskedési napjaiban, a papírok megerősítették a szinteket. Másképp lenne ha a 44-es szintet letörtük volna, de felfelé törtünk ki a sávból és most magasabb csúcspontunk és aljunk alakult ki.

Russel-2000 - IWM - Az egyetlen index ahol nem nyert megerősítést a további emelkedés. Volt egy kisebb kirázódás tegnap, ami ijedtségre adhatott okot, de a záró árban a 20 napos mozgóátlagot sem tudta letörni. És a mai nap szépen visszaküzdötte magát az év végi szintekig. Egy kicsit meg kell nyugodnia mielőtt tovább tud emelkedni, de meggyőző ahogy visszajött. Ha a fibonacci szinteket alkalmazzunk erre a mozgásra, akkor láthatjuk, hogy a 61.8%-os retracement szintet is leküzdötte. Szóval logikus lett volna egy kisebb korrekció mert kissé túlvettek a piacok, de az árfolyam növekszik.

Félvezetők - SMH - Az egyik legerősebb szektor volt. A trendvonal megtört, de ez nem jelenti feltétlen a visszaesést. Inkább azt jelenti hogy konszolidálódnia kell. Vagy oldalazva korrigál az időben, vagy visszaesés és árszint korrekció lehet. A 32.2-es szint lehet a fontos szint. A shortolás most indokolatlan, kellene hozzá valami megerősítés. Ha le is törné a 32-es szintet, egy pánik szituációban a következő szint az emelkedő 50 napos mozgóátlag lehet. De nagyobb az esély a további emelkedésre.

Címkék: qqqq spy portfolioblogger iwm smh

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://finance.blog.hu/api/trackback/id/tr22565144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása