finance

Tőzsde, bankok, biztosítók, brókercégek, lízingcégek, alapkezelők, pénzváltók, pénzforgalmi szolgáltatók, illetve FIKSZek, SZISZek - Bemutatkozás: Dóra vagyok több mint 10 éve foglalkozom nemzetközi pénzügyekkel. Arról szoktam írni ami felkelti az érdeklődésemet, úgyhogy általában ilyen vagy olyan érdekeltségem is van benne. A blogon szereplő vélemények ilyen módon kezelendők.

Portfolio

Twitter

Facebook

Utolsó kommentek

Címkék

aapl (3) államháztartás (2) altr (1) apple (2) bank (1) basel3 (1) bidu (1) brcm (1) cat (1) cmi (1) coh (1) elemzés (1) expd (1) fed (1) futi (1) gazdaság (2) gld (1) hitel (2) ipad (2) iwm (7) iyr (1) jelzálog (1) kockázat (1) költségvetés (2) krugman (1) lfl (1) lvs (1) nők (1) obama (2) pcln (1) ph (1) portfolioblogger (31) pxd (1) qqqq (9) setup (1) slv (1) smh (9) soros (1) spy (14) startup (1) stiglitz (2) tech (3) usa (9) uso (1) uup (1) vwap (1) xlf (10) Címkefelhő

Portfolio

Technikai elemzés 2011. március 18.

finance 2011.03.20. 20:14

Nézzük mik történnek az amerikai piacokon és az azokat tükröző ETF-eken.

S&P-500 - SPY - Természetesen egy hosszú, nehéz héten vagyunk túl ami eléggé csapkodó volt és amit a hírekre való reakciók vezéreltek. Szóval a kockázatkerülő kereskedőknek és befektetőknek elég fárasztó volt a sok meghatározó hírrel és föl-le gapekkel. A 30 perces grafikonon láthatjuk, hogy egyre alacsonyabb csúcsok és aljak sorozatát láthattuk, amíg csütörtökön nem jött egy masabb alj és pénteken egy magasabb csúcs, de mintha rögtön elfogyott volna benne lendület épp a csökkenő 5 napos mozgóátlagnál. Szóval még nem meggyőző, hogy visszafordulna a trend. Az ellenállásunk egy korábbi támaszból a 129-es szintnél van, ami fontos szint lehet elsősorban a hét elején. A napos grafikonon láthatjuk, hogy leteszteltük a 100 napos mozgóátlagot, miután az 50 napos elesett. Itt is az látszik, hogy 129-130 körüli szintig emelkedhet a piac, ez a korábbi támasz szint meghatározó volt szinte az egész idei évben. Nem számíthatunk a helyzet könnyű megoldására, tovább is jöhetnek kockázatos hírek Japánról, az arab országokból vagy bármi másról. Nem úgy néz ki a piac, mint ami egyből vissza szeretne pattanni, szóval az átlag kereskedő számára nem ajánlatos nagy pozíciókban maradni amíg le nem nyugodnak a kedélyek. Lefelé, a 127.20-as szint lehet fontos, ami az év első hetében volt ellenállás és a héten kisebb támasz. Ha ezt letörjük akkor újra tesztelhetjük a múlt heti mélypontot ami előkészíthet egy újabb megtisztulást, hogy a piac megtalálja a bázisát ahonnan építkezhet. Távolabbról nézve, még nem olyan nagy a korrekció az augusztustól tartó emelkedő trendben. Ha megnézzük a fibonacci szintetket augusztustól a csúcsokig, láthatjuk hogy még a 38.2%-os szintig se korrigáltunk. Ez a szint a novemberi fontos ellenállási szint lenne 123 környékén, de nem hiszem, hogy ezt fog történni. Ha le is törnénk a 125-ös támaszt akkor is azokon a szinteken próbálhat meg stabilizálódni, de persze nagyban függ az érkező hírektől. Az olaj napon belüli piacán lehet látni mennyire bizonytalan a helyzet nagy emelkedésekkel és visszaesésekkel. Amire figyelni kell a SPY esetében az az 5 napos mozgóátlag iránya. Ahhoz hogy emelkedjük át kell törnie az árfolyamnak és huzamosabb ideig felette maradni, de akkor is ellenállásba ütközhetünk a 130 körüli szintnél. Csökkenő 10 és 20 napos mozgóátlagunk van és az 50 napos is ellaposodott, ami bizonytalanságot jelent a piacon. Most próbál a piac stabilizálódni, de semmi bizonyíték nincs arra, hogy elértük volna a mélypontot. Jöhet még esetleg valami jó hír is Japánból, amire egy fölfele gappel reagál a piac ami megnehezítheti a kereskedést. Csütörtökön és pénteken is volt felfelé gap amiután nehéz volt a kereskedés a nap folyamán. Most különösen fontos a megfelelő részvény kiválasztása, a tágabb piac nem segít. Sok mindenre kell most figyelni. Például a japán yen határidős piacon is van fedezeti kitettségem, ami most izgalmas, de ennek kifejtését inkább azokra hagyom akik komolyabban foglalkoznak ezzel.

Nasdaq - QQQQ - Természetesen ez a piac is esett. Most fontos szintnél jár az árfolyam ami korábban támasz volt, most pedig ellenállássá vált. Felfelé ha át tudja törni az 5 napos mozgóátlagot és a 55.30-as szinet akkor a következő ellenállások a 55.80-as, 56.50-es korábbi támasz szintek lehetnek. Most azonban van egy töretlen csökkenő trendünk. Ha magasabb csúcsra tudna törni, akkor óvatosan lehetne figyelni a további esetleges emelkedésre. Remélhetőleg nem felfelé gappel fog emelkedni, mert a utóbbi napokban ez napon belüli eladást hozott maga után. Úgy kereskedni, hogy napi végi mélyponton vásárolni és várni a másnapi gap-up-ra hogy eladhassuk, gyakorlatilag egyenlő a szerencsejátékkal. Lefelé az 54-es szint lehet a támasz amit tesztelhetünk jövő héten. Szóval itt is bizonytalan a helyzet, idő kell hogy begyógyuljanak a sebek és bizalomhiány. Hosszú emelkedő trendünk volt, ahol könnyű volt a kereskedés egy ideig és most visszatért az óvatosság.

Russell-2000 - IWM - Jobban tartotta magát mint a többi piac. Megtartotta a 100 napos mozgóátlag és a 77 környéki támasz. Lehetséges, hogy ezt újra tesztelni fogja, de ha megnézzük az 5 napos mozgóátlagot másfajta képet kapunk. Miután fölé ugrott az árfolyam, az emelkedés ugyan nem folytatódott, de megtartotta fölötte a szinteket, ami erőt mutat a többiekhez képest. Ha át tudja törni a 79.60 krüli szintet tovább emelkedhet talán 80.50-ig.

Félvezetők - SMH - Elég csúnyán néz ki. Próbált megmaradni a 100 napos környékén, tesztelheti a 32 körüli szintet. Ha letörni az tulajdonképpen jót tenne a piacnak mert gy megtisztulást hozna. Jelenleg nem lehet vétel szempontjából megbízni benne. Rendre elbuktak a csökkenő 5 napos mozgóátlag alatt az emelkedések. A 32.80-as szint letörése készítené elő a múlt heti mélypont tesztjét.

Pénzügyek - XLF - Sokan beszéltek a szektor pénteki erejéről, amikor az 5 napos mozgóátlag fölé ugrott és megtartotta a szinteket 1.1%-os emelkedéssel, de ennél azért több kell hogy megfordítsa a trendet. Épp a 10 napos mozgóátlagig ment fel. A 10 napos a 20-as alatt, a 20-as az 50-es alatt és pont egy korábbi támasz szintnél vagyunk 16.35-nél. 16.20 fölött zárt az árfolyam, ugyhogy talán lehet mondani hogy semlegessé kezd válni, de egy 1.1%-os emelkedő nap után nem lehet semmi következtetést levonni. Ha áttörné a 16.35-.40-es szintet akkor lehetne mondani hogy semlegessé válik, de akkor is kockázatosnak tartom a szektort. Nem csodálkoznék ha itt is tesztelné a mélypontot.

Kereskedelem - RTH - Egy fontos támasz szintet tört le a múlt héten 104.30-nál. Ha nem tud újra fölé emelkedni és megtartani azt, akkor valószínű, hogy tovább fog csökkenni. Talán a nagy kereskedelmi xégek japán érintettségei miatt sülyedhetett, de az okoktól függetlenül a fontos támasz ellenállássá vált. Bizonyítania kellene hogy újra emelkedhessen.

Címkék: qqqq spy portfolioblogger xlf iwm smh rth

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://finance.blog.hu/api/trackback/id/tr372756908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása