finance

Tőzsde, bankok, biztosítók, brókercégek, lízingcégek, alapkezelők, pénzváltók, pénzforgalmi szolgáltatók, illetve FIKSZek, SZISZek - Bemutatkozás: Dóra vagyok több mint 10 éve foglalkozom nemzetközi pénzügyekkel. Arról szoktam írni ami felkelti az érdeklődésemet, úgyhogy általában ilyen vagy olyan érdekeltségem is van benne. A blogon szereplő vélemények ilyen módon kezelendők.

Portfolio

Twitter

Facebook

Utolsó kommentek

Címkék

aapl (3) államháztartás (2) altr (1) apple (2) bank (1) basel3 (1) bidu (1) brcm (1) cat (1) cmi (1) coh (1) elemzés (1) expd (1) fed (1) futi (1) gazdaság (2) gld (1) hitel (2) ipad (2) iwm (7) iyr (1) jelzálog (1) kockázat (1) költségvetés (2) krugman (1) lfl (1) lvs (1) nők (1) obama (2) pcln (1) ph (1) portfolioblogger (31) pxd (1) qqqq (9) setup (1) slv (1) smh (9) soros (1) spy (14) startup (1) stiglitz (2) tech (3) usa (9) uso (1) uup (1) vwap (1) xlf (10) Címkefelhő

Portfolio

Heti amerikai piac

finance 2011.05.16. 07:00

A mai világban olyan gyorsan változnak a dolgok, hogy minden 1 évnél távolabbra mutató előrejelzés vagy elemzés egyszerűen irreleváns. És ami utólag nyilvánvalónak tűnik az valós időben sosem az. Ez teszi a kereskedést izgalmassá, ettől lesz kihívás. Vannak időszakok amikor a piacok közötti korreláció tűnik mozgatórugónak, alakítva a keresletet és kínálatot. És vannak időszakok amikor egyedi események gyakorolnak hatást az általános piacra.

A S&P-500 - SPY - a fibonacci 38.2% és a 20 napos mozgóátlag magasságába esett vissza. Rövid távon a 133-as szint lehet a támasz, itt van az fib 50% is. Ha ezt a szintet letörjük, akkor 132.4 magasságában lesz érdemes odafigyelni a papírra, hiszen ott erős támaszokat találhatunk (fib 61.8% éd 50 dMA). A héten legrosszabbul teljesítők főleg az energia és a feltörekvő piacok részvényei voltak, miután a dollár index folytatta erősödését.

Ha egy pozíció ellened fordul, rendkívül fontos hogy gyorsan lezárd a veszteséged. A kockázatkezelés feladata nemcsak az hogy megvédi a pénzed, hanem megvédi az önbizalmad is. Néhány jó trade/befektetés egymás után és könnyen elbízza magát az ember. Néhány rossz trade/befektetés viszont önbizalomvesztéshez vezethet, ha nem készítetted föl magad hogy a veszteség természetes része a tőzsdézésnek. Mindenkivel előfordul. Néha tévedni elkerülhetetlen, ragaszkodni a tévedéshez viszont nem az.

Érdekes megnézni milyen sok egyébként részvény kereskedő figyeli az amerikai dollár indexet, mint ami megmondja milyen változás lesz a piacukon. Ugyanakkor sok deviza és kötvény kereskedő figyeli a részvénypiacot mint ami leírja az ő piacukat. És mindenki azt hiszi hogy a másik a fő iránymutató. A valóság a kettő között van. Az én elfogult véleményem szerint az egyik leginkább megbízható mutató a momentum részvények ármozgása.

A vezető momentum részvények nagyon jól mutatják a piac kockázat vállalási kedvét. Amikor eladják őket az általában lehet jelzés egy közelgő korrekcióra az egész piacon, illetve jelenthet súlypontáthelyeződést egy másik szektorra. Ebben a hónapban eddig a tőke átáramlását érezhettük az energia, alapanyogok és feltörekvő piacokból főleg az egészségügybe és közművekbe illetve részben a tech szektorba.

Nem nehéz érveket találni arra hogy az általános piac egy emelkedő trendben van és most az eddigi emelkedést emészti meg. A konszolidáció általában szűkebb sávot feltételez, a jelenlegi napi sáv szélesedik anélkül hogy az ármozgásnak lenne iránya

 

 

Címkék: usa spy portfolioblogger

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://finance.blog.hu/api/trackback/id/tr42907189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

intruderjani 2011.05.16. 12:59:50

Csak szólok, hogy szoktalak olvasni. Viszonylag kevés a komment, szóval tessék itt egy, tőlem.

:)

finance · http://finance.blog.hu 2011.05.17. 03:23:57

Le is mentünk az 50 dma szinting csak épp a qqq-ban:) Ami itt egyben az fib 50% is.
süti beállítások módosítása