finance

Tőzsde, bankok, biztosítók, brókercégek, lízingcégek, alapkezelők, pénzváltók, pénzforgalmi szolgáltatók, illetve FIKSZek, SZISZek - Bemutatkozás: Dóra vagyok több mint 10 éve foglalkozom nemzetközi pénzügyekkel. Arról szoktam írni ami felkelti az érdeklődésemet, úgyhogy általában ilyen vagy olyan érdekeltségem is van benne. A blogon szereplő vélemények ilyen módon kezelendők.

Portfolio

Twitter

Facebook

Utolsó kommentek

Címkék

aapl (3) államháztartás (2) altr (1) apple (2) bank (1) basel3 (1) bidu (1) brcm (1) cat (1) cmi (1) coh (1) elemzés (1) expd (1) fed (1) futi (1) gazdaság (2) gld (1) hitel (2) ipad (2) iwm (7) iyr (1) jelzálog (1) kockázat (1) költségvetés (2) krugman (1) lfl (1) lvs (1) nők (1) obama (2) pcln (1) ph (1) portfolioblogger (31) pxd (1) qqqq (9) setup (1) slv (1) smh (9) soros (1) spy (14) startup (1) stiglitz (2) tech (3) usa (9) uso (1) uup (1) vwap (1) xlf (10) Címkefelhő

Portfolio

JP Morgan vezér: "ezért vagyok gazdagabb, mint te"

finance 2013.02.28. 23:03

Megvan a maga oka annak, hogy az emberek 99%-a nem igazán kedveli a Wall Streetet. Ezt testesíti meg Jamie Dimon, a JP Morgan vezérigazgatójának tegnapi pimasz megjegyzése is. Egy egyszerű kérdésre miszerint mennyire számít a tőkemegfelelési mutató az ügyfelek betételhelyezésénél, még egyszerűbben válaszolt:

"That's why I'm richer than you" - Ezért vagyok gazdagabb, mint te

Miközben Jamie Dimon várja az engedélyét, hogy vegyen magának egy mikronéziai szigetet, nem árt ha észben tartja hogy meggazdagodásának egyik fő mozgatórugója inkább a "Too big to fail" bankrendszer volt. Vagyis amikor több száz milliárd dollárnyi betéttel kalandozik a többiekkel szemben az IG9 piacon vagy más extrém tőkeáttételes piacokon nyugodt lehet, mert ha elbukna, ott áll mögötte az amerikai kormányzat hogy kimentse a bankját és az ő meggazdagodását.

Címkék: portfolioblogger

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://finance.blog.hu/api/trackback/id/tr505110846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása