finance

Tőzsde, bankok, biztosítók, brókercégek, lízingcégek, alapkezelők, pénzváltók, pénzforgalmi szolgáltatók, illetve FIKSZek, SZISZek - Bemutatkozás: Dóra vagyok több mint 10 éve foglalkozom nemzetközi pénzügyekkel. Arról szoktam írni ami felkelti az érdeklődésemet, úgyhogy általában ilyen vagy olyan érdekeltségem is van benne. A blogon szereplő vélemények ilyen módon kezelendők.

Portfolio

Twitter

Facebook

Utolsó kommentek

Címkék

aapl (3) államháztartás (2) altr (1) apple (2) bank (1) basel3 (1) bidu (1) brcm (1) cat (1) cmi (1) coh (1) elemzés (1) expd (1) fed (1) futi (1) gazdaság (2) gld (1) hitel (2) ipad (2) iwm (7) iyr (1) jelzálog (1) kockázat (1) költségvetés (2) krugman (1) lfl (1) lvs (1) nők (1) obama (2) pcln (1) ph (1) portfolioblogger (31) pxd (1) qqqq (9) setup (1) slv (1) smh (9) soros (1) spy (14) startup (1) stiglitz (2) tech (3) usa (9) uso (1) uup (1) vwap (1) xlf (10) Címkefelhő

Portfolio

Heti amerikai piac

finance 2010.10.22. 23:36

Nézzük mi történt ezen a héten a piacon.

 

Az S&P 500 ma gyakorlatilag nem változott. 28 centtel emelkedett, de ha megnézzük az 1 perces grafikont és a tényleges mozgást, akkor láthatjuk, hogy ma a piacon nem sok minden történt, legalábbis az S&P 500-ban nem. Egy kis megugrás a zárásban azért volt, de tulajdonképpen az egész mai kurzusban a napi VWAP körül, az alá és fölé mozgott az árfolyam. A napi Pivot szint mellett.

 

Azonban az egész heti piaci mozgás tetszetős. Összességében egy kis emelkedéssel zárt a SPY, kb 75 centet emelkedett. Nem zártunk a fölött az ellenállás fölött, amit a hét elején és a múlt hét végén láttunk, de mégis egy figyelemre méltó mozgást láttunk. Tekintetbe véve ahogy a kedd reggelt kezdtük a lefelé gappel és a zárással, ami levitt minket a 116,80 szint alá. Egyébként erről a szintről gondoltam úgy, hogy fontos lesz a héten. Úgyhogy sok mindenkit meglepett a szerda reggeli gap fölfelé. Utána jött is a nagy emeledés. Összességében azonban egy elég csendes hét volt a piacon. Viszont voltak jó lehetőségek az egyes papíroknál.

 

Ha megnézzük a napi grafikont, még mindig egy szép emelkedő trendben vagyunk, emelkedő 10, 20, 50 napos mozgóátlag fölött. Néha benézünk ugyan az 5 napos mozgóátlag alá. Ezek eddig csak korrekciók voltak, és aggodalomra nincs ok, nem tartottak ki, hamar visszapattantunk. Amikor leesik az árfolyam az 5  napos mozgóátlag alá, az egy kisebb figyelmeztetés, de ha visszanézel és megnézed, hogy nagyobb léptékben mi a helyzet, a napi grafikonon és az 5 napos mozgóátlag irányán látszik, hogy emelkedünk. A 10 napos mozgóátlag a 20-as fölött van, a 20-as az 50-es fölött. Ma volt az úgynevezett golden cross is, de ennek nem kell túl nagy jelentőséget tulajdonítani, azonkívül hogy mindenki beszámol róla hírként. Amikor legutóbb keresztezte az 50napos a 200naposat, az épp a legalacsonyabb árszint közelében volt, és persze ezután nagy emelkedés jött. Szóval egy egészséges emelkedő trendben vagyunk és ha megnézzük a heti grafikont, láthatjuk hogy haladunk felfelé olyan szintek felé, ahol esetleg ellenállásba ütközhetünk. A következő lehetséges ellenállás 122,10 közelében lehet.

 

A jó hír ezen a héten, hogy két egymásutáni héten tartjuk meg zárásban a flash crash utáni visszapattanási szint fölött az árfolyamot. Ezt én jó jelnek tartom, egy egészséges emelkedő piacot jelez, és ez meglátszik az egyes részvényeken is.

Ez a piaci trend már egy ideje tart és az emberek keresik az alkalmat, hogy eladhassanak, de még tartjuk az árfolyamot a kulcs fontosságú korábbi ellenállások fölött. Az órás grafikonon is egy egészséges alakzatot láthatuk, egyre magasabb lokális maximumokkal és minimumokkal, ahogy a piac lépdel fölfele.

Van néha egy kis korrekció a támaszok alatt, ami megijeszt néhány embert, generál pár új short pozíciót, és kicsit partvonalra teszi a pénzt, de aztán az emberek visszatérnek és követik a piacot. Várhatóan meg fogjuk tartani ezt a uralkodó mozgást, hogy a visszaesést mindig megveszik, amíg az 5, 10 és 20 napos mozgóátlagok emelkedése meg nem törik, ami bizonytalanságot jelentene. Ahogy ezt láthattuk szeptember elején, amikor a mozgóátlagok keresztezték egymást, áttörték az ellenállást és a növekedés lett a meghatározó. Ha lenne egy kisebb visszaesés, akkor a 115.5 és 116 környékén találhatunk komolyabb támaszt.

Essen néhány szó a pénzügyi szektor papírjairól is. Sokan mondják, hogy a pénzügyi papírok nélkül, nem tud emelkedni a piac, de ez most nem igazolodótt be. Az utóbbi hetekben sokat mentünk fölfele a pénzügyek nélkül is. Vagyis lehet emelkedni nélkülük is és ez a jó hír.

De ha az XLF letörik 14.20 alá, akkor az lehet egy ok egy eddigieknél nagyobb esésre az S&P 500-ban. De jelenleg a pénzügyek nem számítanak, nem vesz tudomást róluk a piac. Lehet érvelni, hogy mit jelentenek az USA gazdaságának, de ha az ár mozgását nézzük más a helyzet. Olyan hangokat lehet hallani, hogy a pénzügyi szektor okozhatja a mostani emelkedés végét, de szerintem még az is lehet, hogy ez a szektor segítheti az egész piacot egy még magasabb szintre az év vége felé. A SPY egyértelműen emelkedő trendben van, és ha a pénzügyek is csatlakoznak, és az XLF át tudja törni a 15 körüli ellenállást, az újabb lökést adhat a piacoknak, és nem lenne ok technikai szempontból, hogy esésre számítsunk. Tehát egyrészt okozhat esést, ha 14.20 alá esik, másrészről viszont, ha 15-15.09 fölé emelkedik, akkor azok akik eddig esésre számítottak és úgy vették fel a pozícióikat, áttérhetnek a másik oldalra.

Szóval összességében a pénzügyek egy teljesen semleges terep most. Nem azt akarom mondani, hogy emelkedés jön, csak vázolok egy lehetőséget, hogy jöhet emelkedés, ha áttörjük az ellenállást és megindul. Jelenleg még egy sávban mozgunk 13.5 és 15 között. De már ha 14.2 alá megy, akkor védekező állást kell felvenni. Az emberek tapasztalatom szerint inkább a letörésre számítanak, de ha a váratlan kitörés jön, az nagy emelkedést hozhat magával.

Címkék: usa spy xlf

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://finance.blog.hu/api/trackback/id/tr522394256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása