finance

Tőzsde, bankok, biztosítók, brókercégek, lízingcégek, alapkezelők, pénzváltók, pénzforgalmi szolgáltatók, illetve FIKSZek, SZISZek - Bemutatkozás: Dóra vagyok több mint 10 éve foglalkozom nemzetközi pénzügyekkel. Arról szoktam írni ami felkelti az érdeklődésemet, úgyhogy általában ilyen vagy olyan érdekeltségem is van benne. A blogon szereplő vélemények ilyen módon kezelendők.

Portfolio

Twitter

Facebook

Utolsó kommentek

Címkék

aapl (3) államháztartás (2) altr (1) apple (2) bank (1) basel3 (1) bidu (1) brcm (1) cat (1) cmi (1) coh (1) elemzés (1) expd (1) fed (1) futi (1) gazdaság (2) gld (1) hitel (2) ipad (2) iwm (7) iyr (1) jelzálog (1) kockázat (1) költségvetés (2) krugman (1) lfl (1) lvs (1) nők (1) obama (2) pcln (1) ph (1) portfolioblogger (31) pxd (1) qqqq (9) setup (1) slv (1) smh (9) soros (1) spy (14) startup (1) stiglitz (2) tech (3) usa (9) uso (1) uup (1) vwap (1) xlf (10) Címkefelhő

Portfolio

Villám kereskedés

finance 2010.10.08. 02:29

Egy tudósítás lesz a CBS-en arról hogyan változtatta meg a nagy sebességű kereskedés a Wall Street-et - olvasható a tv társaság honlapján

A nagy sebességű számítógépek képesek arra, hogy a másodperc tört része alatt megtalálják a kerekedési lehetőségeket, és automatikus kötésekkel éljenek vele. Ez a módszer legális, de nagyon vitatott a megítélése. Ezek is szerepet játszottak a tavaszi kisebb összeomlásban, amikor 15 perc alatt 600 pontot esett az árfolyam index.

Sok nagy intézmény használ ilyen technikákat, ami a gyorsaságra építve használja ki a lehetőségeket. Azt használják ki például, hogy a kereskedési könyvben lehet látni, hogy ki hajt végre éppen üzleteket és mekkora mennyiségben ebből lehet következtetni, hogy merre várható elmozdulás. Így a nagy mennyiséget vásárlókjárnak rosszul.

Egy figyelemreméltó dokumentumfilm a témaban a youtube-on.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://finance.blog.hu/api/trackback/id/tr382355454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása