finance

Tőzsde, bankok, biztosítók, brókercégek, lízingcégek, alapkezelők, pénzváltók, pénzforgalmi szolgáltatók, illetve FIKSZek, SZISZek - Bemutatkozás: Dóra vagyok több mint 10 éve foglalkozom nemzetközi pénzügyekkel. Arról szoktam írni ami felkelti az érdeklődésemet, úgyhogy általában ilyen vagy olyan érdekeltségem is van benne. A blogon szereplő vélemények ilyen módon kezelendők.

Portfolio

Twitter

Facebook

Utolsó kommentek

Címkék

aapl (3) államháztartás (2) altr (1) apple (2) bank (1) basel3 (1) bidu (1) brcm (1) cat (1) cmi (1) coh (1) elemzés (1) expd (1) fed (1) futi (1) gazdaság (2) gld (1) hitel (2) ipad (2) iwm (7) iyr (1) jelzálog (1) kockázat (1) költségvetés (2) krugman (1) lfl (1) lvs (1) nők (1) obama (2) pcln (1) ph (1) portfolioblogger (31) pxd (1) qqqq (9) setup (1) slv (1) smh (9) soros (1) spy (14) startup (1) stiglitz (2) tech (3) usa (9) uso (1) uup (1) vwap (1) xlf (10) Címkefelhő

Portfolio

Jóslatok 2012-re

finance 2011.12.30. 18:17

Itt az év vége úgyhogy eljött az idő hogy összegezzük a 2011-es évet és megtippeljük mi vár ránk 2012-ben.

Az idei év nem igazán kedvezett a tradereknek, nem nagyon volt könnyen kereskedhető trend, illetve ezek lefutási ideje is lerövidült. Kereskedési lehetőségek azért bőven akadtak, mégha nem is mindig a részvény piacokon, és különben is nagyon ritka a könnyen kereskedhető piac, 2010-ben azt hiszem el voltunk kényeztetve. Az utóbbi hónapokban kialakult egy hírek vezérelte piac. Minden hírből ki lehetett olvasni a teljes risk-on/risk-off helyzet valamelyikét. Ráadásul a politika bőven szolgáltatott eseményeket, pletykákat, cáfolatokat. A nemzetközi politikában az utca emberére került a hangsúly: megdőltek diktatúrák, meghaltak véreskezű zsarnokok. A pénzügyi világban is ledőltek a stabilitás korábbi szimbólumai. Egy EU által garantált kövény fizetésképtelenné vált, ezáltal megkérdőjeleződött az Euro struktúrája és ezen keresztül a teljes globális rendszer. Több jel is arra mutat, hogy nagy európai kereskedelmi bankok mentek csődbe, amit csak drasztikus lépésekkel és globális együttműködéssel lehetett a szőnyeg alá söpörni egy ideig. Azonban a helyzet továbbra áll, ha egy befektető részvénypozícióját úgy értelmezzük mint egy opciót a cég eszközállományára, akkor a befektető a nagy volatilitásban érdekelt. Egy régi ismerősöm (Marla Singer@ZH) szerint nagyön közel járhatunk a bankrendszer összeomlásához. Én nem látom ennyire súlyosnak a helyzetet egyelőre.

Lássunk pár tippet mi lesz szerintem 2012-ben:

- Romney lesz a republikánus elnökjelölt és megveri Obamát akinek alelnökjelöltje Hillary Clinton

- Európában továbbra is nehéz lesz, recesszióba süllyed, de nem omlik össze

- Bajba kerülnek az olasz (Unicredit) és a spanyol (Santander) bankok de megmentik őket

- Megállapodnak a fiskális unióról és lesz egy német EU pénzügyminiszter

- Matolcsy helyett Varga Mihály lesz valamilyen pénzügyminiszter a ciklus közepén esedékes kormányátalakításnál

- Megállapodunk az IMF-fel

- Összességében az euró csökken a dollár növekszik

- Az arany 1300-at is meglátogatja de aztán visszajön 2000-ig

- Az Apple még emelkedik, aztán érződni fog Jobs hiánya és osztalék részvénnyé válik

- A kínai ingatlanpiac kártyavárként zuhan össze

- Japánban is problémák lesznek az adóssággal

- Iránban lesz valami gáz, de nem lesz "Operation Nobel Peace Prize", majd az új republikánus elnök

- A nyersanyag árak emelkedése további tüntetéseket eredményez világszerte

- Mindent egybevetve a részvények először bezuhannak, aztán hirtelen talpraállás jön

Címkék: portfolioblogger

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://finance.blog.hu/api/trackback/id/tr633507278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dézsàvü 2011.12.31. 11:36:44

Nekem tetszenek a "jóslataid" és nagyjából egyet is értek azokkal.

(Persze nem szabad elfelejteni, az életben minden másképpen szokott lenni.)
süti beállítások módosítása