finance

Tőzsde, bankok, biztosítók, brókercégek, lízingcégek, alapkezelők, pénzváltók, pénzforgalmi szolgáltatók, illetve FIKSZek, SZISZek - Bemutatkozás: Dóra vagyok több mint 10 éve foglalkozom nemzetközi pénzügyekkel. Arról szoktam írni ami felkelti az érdeklődésemet, úgyhogy általában ilyen vagy olyan érdekeltségem is van benne. A blogon szereplő vélemények ilyen módon kezelendők.

Portfolio

Twitter

Facebook

Utolsó kommentek

Címkék

aapl (3) államháztartás (2) altr (1) apple (2) bank (1) basel3 (1) bidu (1) brcm (1) cat (1) cmi (1) coh (1) elemzés (1) expd (1) fed (1) futi (1) gazdaság (2) gld (1) hitel (2) ipad (2) iwm (7) iyr (1) jelzálog (1) kockázat (1) költségvetés (2) krugman (1) lfl (1) lvs (1) nők (1) obama (2) pcln (1) ph (1) portfolioblogger (31) pxd (1) qqqq (9) setup (1) slv (1) smh (9) soros (1) spy (14) startup (1) stiglitz (2) tech (3) usa (9) uso (1) uup (1) vwap (1) xlf (10) Címkefelhő

Portfolio

Heti amerikai piac

finance 2010.11.15. 08:00

Nézzük az S&P 500-at - SPY. Továbbra is emelkedő trendben vagyunk, de most lejöttünk az növekvő 20 dma-ig. Ezt előre sejtettünk mint lehetőség ami bekövetkezhet, mert kicsit túlvettek lettünk, így visszajöttünk a 20 dma-ig. Most talán egy oldalazó konszolidáció jöhet. Ha a meghatározó irányt keressük, úgy néz ki most több fajta trend alakult ki.

A heti charton természetesen egy gyönyörű emelkedő trendünk van. A piaci emelkedés elérte a korábbi ellenállási szintet és most konszolidálódik. Nem szokatlan ilyenkor legalább egy időbeli korrekció. Nem jelenti hogy irányt váltanánk vagy dupla top-unk lenne vagy ilyesmi.

A napi charton is még mindig emelkedő trendben vagyunk. Ha megnézzünk hol állunk, látjuk, hogy volt egy 17%-os emelkedés egy korábbi ellenállási szintig és egy kicsit túl is mentünk rajta. De a piac túlvett volt, nyereség realizálása várható volt előbb utóbb. Betöltöttük a gap-et a SPY-on. Említettem, hogy nem biztos hogy minden gap betöltödik, lehetséges hogy tovább megy fölfelé, ez most nem következett be. Amit ármozgáson láttunk az az, hogy egy mult heti támasz 122 körül ellenállássá alakult szerdán. Lefele gapeltünk csütörtökön és beragadtunk a csökkenő 5 dma álá, ami azt jelenti, hogy óvatosabbnak kell lenni és kicsit inkább kivárni. Aztán pénteken ugye tovább estünk, lefelé gapeltünk. A piac próbált helyreállni, föl is ment a VWAP fölé egy kis időre, majd visszapattant a pivotról, leesett a VWAP alá és onnan az eladók irányítottak. A 10 perces charton alacsonyabb csúcsok és aljak sorozata van, szóval csökkenő trendünk van rövid idősíkon. De természetesen egy elsődleges emelkedő trend közben. Ez jelentheti azt hogy lehet shortolással pénzt keresni, de valószínüleg, ha ez csak egy korrekció az emelkedő trenden belül, nem lesz sok lehetőség, shortolni. Jobb ha várunk, hogy a piac adjon jelet hogy rendbejött és készen áll hogy tovább emelkedjen.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://finance.blog.hu/api/trackback/id/tr162449336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása