finance

Tőzsde, bankok, biztosítók, brókercégek, lízingcégek, alapkezelők, pénzváltók, pénzforgalmi szolgáltatók, illetve FIKSZek, SZISZek - Bemutatkozás: Dóra vagyok több mint 10 éve foglalkozom nemzetközi pénzügyekkel. Arról szoktam írni ami felkelti az érdeklődésemet, úgyhogy általában ilyen vagy olyan érdekeltségem is van benne. A blogon szereplő vélemények ilyen módon kezelendők.

Portfolio

Twitter

Facebook

Utolsó kommentek

Címkék

aapl (3) államháztartás (2) altr (1) apple (2) bank (1) basel3 (1) bidu (1) brcm (1) cat (1) cmi (1) coh (1) elemzés (1) expd (1) fed (1) futi (1) gazdaság (2) gld (1) hitel (2) ipad (2) iwm (7) iyr (1) jelzálog (1) kockázat (1) költségvetés (2) krugman (1) lfl (1) lvs (1) nők (1) obama (2) pcln (1) ph (1) portfolioblogger (31) pxd (1) qqqq (9) setup (1) slv (1) smh (9) soros (1) spy (14) startup (1) stiglitz (2) tech (3) usa (9) uso (1) uup (1) vwap (1) xlf (10) Címkefelhő

Portfolio

Technikai elemzés 2011. január 1.

finance 2011.01.03. 15:12

Először is boldog új évet szeretnék kívánni mindenkinek. Nem fogok nagy összefoglalót írni az előző évről, természetesen volt sok lehetőség, vagyis volatilitás.

Ha megnézzük az elmúlt néhány évet megfigyelhetjük, hogy az újév első pár hetében megnőtt a piacok volatilitása, de ez nem feltétlenül jelentette, hogy mi fog következni az év során. Például 2008 eséssel kezdődött, majd folytatódott, 2009 januárban is esés volt, de erős emelkedés jött utána, és estünk tavaly januárban is, de a piac megfordult és volatilis piacunk lett. Szóval a szokásos dolgokra kell koncentrálnunk, nem fogok nagy jóslatokba bocsátkozni. Az egyetlen dolog amit szeretnék, hogy jobban csináljam azt amit csinálok, tovább tartsam a nyerő pozíciókat, koncentráljak a lehetőségekre amik a feltűnnek, és kezeljem a kockázatokat. Szóval valójában semmi nem változott ebben a tekintetben.

S&P-500 - SPY - Emelkedő trendben vagyunk, egy kicsit talán úgy néz ki mintha elfáradt volna. Egy visszaesés 125-ig nem tűnik elképzelhetetlennek, vagy logikátlannak. Van egy kisebb ellenállásunk az 5 napos mozgóátlag közelében, erre figyelnünk kell, de aggodalomra azért nincs ok.

Nasdaq - QQQQ - Mintha egy kicsit elindult volna lefelé. Nagyobb támasz valószínüleg 54 körül lehet. Ha letörjük, akkor óvatosabbnak kell lennünk.

Russel-2000 - IWM - Egy kicsit erősebben lett eladva péntek délután. A 78-as a fontos szint itt. Ha letörjük, akkor a következő támasz talán 77 környékén lehet.

Félvezetők - SMH - Egy szűk sávban mozog, a kérdés hogy melyik irányba tör ki. Az elsődleges trend emelkedő, ezért erre van nagyobb esély. Ha ez egy időbeli korrekció volt, akkor a 32.75-ös szint áttörésére számíthatunk, ami megágyazna a következő emelkedésnek. Bár egy kicsit túlvett a papír, most szépen korrigál az időben. Az emelkedő trendünk megtörik hétfőn ha továbra is oldalazunk. Ezenkívűl megtörtük a 20 napos mozgóátlagot, de ez semmi rosszat nem hozott magával.

Pénzügyek - XLF - Továbbra is úgy néz ki, mintha a flash crash utáni csúcs felé tartana 16.15-nél. Ez még az előző évben is meg lehetett volna. Szóval semmi baj nincs most ezzel a papírral, 15.80 letörése adna okot az aggodalomra.

Összességében elmondhatjuk, hogy emelkedő piacunk van. Egy kicsit túlvettek vagyunk ezen a szinten és azt láthatjuk, hogy néhány momentum részvény teljesen kifulladt. Sok sikert az idei évre is!

Címkék: qqqq spy portfolioblogger xlf iwm smh

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://finance.blog.hu/api/trackback/id/tr82557428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása