finance

Tőzsde, bankok, biztosítók, brókercégek, lízingcégek, alapkezelők, pénzváltók, pénzforgalmi szolgáltatók, illetve FIKSZek, SZISZek - Bemutatkozás: Dóra vagyok több mint 10 éve foglalkozom nemzetközi pénzügyekkel. Arról szoktam írni ami felkelti az érdeklődésemet, úgyhogy általában ilyen vagy olyan érdekeltségem is van benne. A blogon szereplő vélemények ilyen módon kezelendők.

Portfolio

Twitter

Facebook

Utolsó kommentek

Címkék

aapl (3) államháztartás (2) altr (1) apple (2) bank (1) basel3 (1) bidu (1) brcm (1) cat (1) cmi (1) coh (1) elemzés (1) expd (1) fed (1) futi (1) gazdaság (2) gld (1) hitel (2) ipad (2) iwm (7) iyr (1) jelzálog (1) kockázat (1) költségvetés (2) krugman (1) lfl (1) lvs (1) nők (1) obama (2) pcln (1) ph (1) portfolioblogger (31) pxd (1) qqqq (9) setup (1) slv (1) smh (9) soros (1) spy (14) startup (1) stiglitz (2) tech (3) usa (9) uso (1) uup (1) vwap (1) xlf (10) Címkefelhő

Portfolio

Technikai elemzés 2010. november 26.

finance 2010.11.27. 16:18

Ezen a héten rövidebb volt a kereskedés az amerikai részvény piacokon a csütörtöki Hálaadás miatt. A pénteki fél napos nyitvatartás is csöndes volt.

S&P-500 - SPY - a fontos ellenállási szint, kb 120.30 alatt maradt, ez a szint a jövő héten is fontos lesz. Szintén markában tart a 20 napos mozgóátlag, miután fölötte voltunk egy jó ideig, most ellenállást találunk a környékén. Most úgy néz ki, hogy egy kb 117.60 és 120.35 közötti sáv amiben mozgunk. Amíg nem törünk ki valamelyik írányba, addig föl le ugráló piac lehet, úgyhogy inkább az egyes részvények mozgására kell koncentrálnunk. Az 5 napos mozgóátlag enyhe csökkenésnek indult ami óvatosságra int. A föl-le ugráló piac azt jelentheti, hogy a korrekciónk inkább időbeli mint árfolyambeli. De meg van az esély, hogy benézzünk az 50 napos mozgóátlag alá is. Szóval  nem egyértelműek a jelzések az irányt illetően. A 10 és 20 napos mozgóátlagok keresztezik egymást, ez is bizonytalanságra utal, de erre utal az ármozgás is. Ebben a helyzetben bármilyen jó hír segíthet a megugrásban, de egyúttal bármilyen rossz hír megmozdíthatja a talajt és indulhat a csökkenés.

 

 

Nasdaq - QQQQ - egy kicsit erősebbnek tűnik, mert fent tudott maradni a szerdai kisebb kitörés után az 52.80-as szint közelében, plusz emelkedő 5 napos mozgóátlagunk van. Az eheti mélypont az 51.80 valószínűleg fontos lesz a következő héten is. De úgy tűnik ebben a papírban is időbeli korrekció van. Ha letörjük az eheti mélypontot, akkor lemehetünk legalább az egy héttel ezelőtti mélypontig.

 

Russel-2000 - IWM - egész szépen tartja magát. A korábbi ellenállás 73-nál egy fontos szint, alatta pedig a 71.50.

 

Pénzügyi szektor - XLF - gyengén teljesít, a csökkenő 5 napos mozgóátlag alatt van, egyre alacsonyabb csúcsokkal és mélypontokkal. Az eheti mélypont fontos lehet, de az igazán fontos az a 14.20-as szint. Ahogy már említettem ez a szektor katalizátora lehet az egész piacnak, 14.20 alatt visszahozhatja a félelmet. Korábban miután kitört, nem sikerült megtartania a szinteket. Egy visszapattanás is lehetséges, de biztosra nem mondható. Sok múlik azon, hogy hogyan alakulnak az európai piacok és bank papírok. Az EWP-t és az STD-t nagyon elintézték az utóbbi hetekben, szóval lehet hogy ennyi volt. De valószínüleg nem, és továbbra is Portugália, illetve Spanyolország marad a téma.

 

Az ingatlan szektor - IYR - egy kis visszaesést kellett átéljen az utóbbi időben. A hosszú távú trend még emelkedő, de nem lehetünk nyugodtak. Ahhoz, hogy kevésbé legyen okunk aggodalomra le kellene küzdje az 55 körüli szintet, ami korábbi támasz volt, és itt van a csökkenő 20 napos mozgóátlag illetve közel az 50 napos is. Ha ez nem sikerül az rossz hatással lehet a pénzügyi szektorra és azon keresztül gyengeséget hozhat az egész piacra.

 

Félvezető gyártók szektora - SMH - erős. Magasra pattant vissza a növekvő 20 napos mozgóátlagról. Most hogy új magasságokat hódított meg, talán egy kis visszaadás jöhet, vagy legalább időbeli korrekció. A 31-31.20 körüli szintet, mint korábbi ellenállást kellene megtartania mint támasz. De ha ez nem sikerülne, az sem lenne nagy baj, akkor újra tesztelheti a trendvonalat a 20 napos mozgóátlag mentén. Egyelőre azonban jól tartja magát.

 

Címkék: qqqq spy portfolioblogger xlf iwm smh iyr

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://finance.blog.hu/api/trackback/id/tr452477031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása