finance

Tőzsde, bankok, biztosítók, brókercégek, lízingcégek, alapkezelők, pénzváltók, pénzforgalmi szolgáltatók, illetve FIKSZek, SZISZek - Bemutatkozás: Dóra vagyok több mint 10 éve foglalkozom nemzetközi pénzügyekkel. Arról szoktam írni ami felkelti az érdeklődésemet, úgyhogy általában ilyen vagy olyan érdekeltségem is van benne. A blogon szereplő vélemények ilyen módon kezelendők.

Portfolio

Twitter

Facebook

Utolsó kommentek

Címkék

aapl (3) államháztartás (2) altr (1) apple (2) bank (1) basel3 (1) bidu (1) brcm (1) cat (1) cmi (1) coh (1) elemzés (1) expd (1) fed (1) futi (1) gazdaság (2) gld (1) hitel (2) ipad (2) iwm (7) iyr (1) jelzálog (1) kockázat (1) költségvetés (2) krugman (1) lfl (1) lvs (1) nők (1) obama (2) pcln (1) ph (1) portfolioblogger (31) pxd (1) qqqq (9) setup (1) slv (1) smh (9) soros (1) spy (14) startup (1) stiglitz (2) tech (3) usa (9) uso (1) uup (1) vwap (1) xlf (10) Címkefelhő

Portfolio

Heti amerikai piac

finance 2010.10.11. 08:28

Szeretnék rendszert csinálni abból, hogy a hétvégén leírom hogy mi történik az amerikai piacokon. Úgyhogy nézzük is mi történik ezen a csodás piacon és mit gondolok merre mehetünk. Senki nem tudhatja biztosan, de azért néhány dolgot el lehet mondani.

Természetesen most a piac szárnyal. A QE2 a mostani új kulcsszó és bár ez a mennyiségi könnyítés semmit nem tesz hogy segítsen a gazdaságnak vagy annak az embernek aki elvesztette a munkáját vagy házát, de rákényszeríti a befektetőket, hogy vegyenek részvényeket, mert máshol nem kapnak semmilyen hozamot. Úgyértem Japán 0-án van, pár napja jelentették be hivatalosan, a két éves hozam szinte semmi. Európának és Angliának megvan a maga változata a könnyítésre és a többire. Szóval ez egy globális roham a részvényekért, mert máshova nem lehet tenni a pénzt. Ez eltarthat egy ideig. Ugyan a piac túlvett, de maradhatunk túlvettek még egy kis ideig. Rossz vége lesz ennek? Lehetséges! Egyszer valaki föl fog ébredni és rájön, hogy ez egyáltalán nem segít, és ekkor indul be a csapda. Le lehet vezetni ebből a helyzetből egy nagy összeomlást vagy az S&P újabb 100 pontos emelkedését is. Nem lehet tudni. Én a piaci trend irányába fogok kereskedni, és mindenkinek ezt javasolom. Maradj hosszú pozícióban, ne harcolj a piaccal, ne próbáld meg kitalálni hol lesz a teteje. Egy csomóan megpróbálják megtalálni a maximumot és nagyot buknak vele. Szóval maradj a momentummal amíg tart, és utána shortolj. Ne próbáld meg hamarabb. Az utóbbi napokban néhány részvénynek vége lett... A bulinak előbb-utóbb vége lesz, lehet hogy egy szektornak, lehet hogy az egész piacnak, de egyszerűen vége lesz, megáll, eltűnik, és utána jön néhány hónap szenvedés. Ebben a 3-4 hónapban short pozícióban kell lenni, mert rengeteg pénzt lehet csinálni, hogy amikor megint megfordul még annál is több pénzt csináljunk. Szóval a kulcs, hogy ne küzdj a trend ellen, azt tradelj amit látsz. Ennyi klisé elég is lesz. Élvezd amíg lehet. A piac most csak elvan magában. Szerintem a piac nem hülye. Tisztelni kell a piac nagyszerűségét, de legyen készenlétben a védelem, tartsd szorosan a stop szintet. A bulinak vége lesz, mindenki tudja, legyél felkészülve.

Az S&P 500 még csodásan néz ki, egy kisebb bull-flag alakult ki az utolsó pár napban. 1130 volt egy problémás szint, ezt áttörtük és megerősítettük. Utána jött az 1150-es szint ezt is áttörtük. Könnyen el lehet feletkezdni hogy milyen a trend, amikor néhány részvény nagyot esik, mint ahogy történt ez az elmúlt héten. Például EQIX, GMCR, CMR, FFIV. Ezek egy kis pánikot és félelmet okozhatnak a piacnak, de ha megnézzük a teljes piacot, akkor azt láthatjuk hogy jól tartotta meg a szinteket és továbbra is arra kell fókuszálnunk hogy mi a trend. És a trend az, hogy egyre magasabb lokális maximumok és minimumok követik egymást. Meg kell nézzük hogy a piac hogy reagál a korábbi ellenási szintekere. Ismét ellenállás lesz, vagy kitör és utána támasz lesz belőle. Most talán néhány nap megerősítés jöhet de ha áttörjük a pénteki csúcsot akkor mehetünk akár tovább felfelé 1175-1180 lehet a következő megálló és utána kitudja talán 1200, mint ahogy a dow-nál 11000 volt. Egyre közeledünk ehhez. Ezek lehetnek azok a szintek is ahol a short pozíciók kistoppolódnak, úgyhogy technikailag ezért lehetnek fontosak. Ha kitörünk akkor mehetünk följebb.

 

 

Nézzük a pénzügyi szektort vagyis az XLF ETF-et. Már régóta egy kb 13.5-15 közötti tartományban mozog az árfolyam. Pár hete kialakult egy bear-flag ami aztán fordított és feljebb ment és egyre magasabb szinteket ér el. Nem sokkal vagyunk a 200 napos mozgóátlag alatt. A pénzügyi szektornak kulcs szerepe van a dolgokban és ez már régóta így van. A szeptember eleji emelkedés 13.40-ről 14.90-ig nyilván segített az S&P emelkedésében és bár utána az elmúlt pár hétben korrigált, az S&P tovább tudott menni az XLF segítsége nélkül is. Ez egy erős jel lehet a további növekedésre, mert ha az XLF is emelkedésnek indul, akkor az nagyon meglendítheti az árfolyamot. Ez főleg a bankok jelentésein fog múlni a héten: JP Morgan, Bank of America, Citibank. Bármilyen jó eredmény segíthet, mert pont azon a szinten vagyunk, hogy vagy nagy ugrás, vagy nagy esés. Az utóbbi hetekben a 14.60-as szint volt a fontos. Ez az árszint a következőkben is generálhat forgalmat. Ha lefelé áttörjük, akkor védekezésbe kell átmenni. Jó eredmény esetén viszont fölfelé áttörhetjük a 200 napos mozgóátlagot, de nagyobb lépés a 15-15.09-es szint, ez a legmagasabb árfolyam augusztus 2-áról. Ha áttörünk ezen, akkor nincs ellenállás május elejéig visszatekintve, mehetünk akár a 16-ig, de csak ha áttörünk a 15.09-es szinten támogatással, vagyis jelentős forgalom mellett. Szóval az XLF kulcs fontosságú tartsuk rajta szemünket.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://finance.blog.hu/api/trackback/id/tr682362049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása