finance

Tőzsde, bankok, biztosítók, brókercégek, lízingcégek, alapkezelők, pénzváltók, pénzforgalmi szolgáltatók, illetve FIKSZek, SZISZek - Bemutatkozás: Dóra vagyok több mint 10 éve foglalkozom nemzetközi pénzügyekkel. Arról szoktam írni ami felkelti az érdeklődésemet, úgyhogy általában ilyen vagy olyan érdekeltségem is van benne. A blogon szereplő vélemények ilyen módon kezelendők.

Portfolio

Twitter

Facebook

Utolsó kommentek

Címkék

aapl (3) államháztartás (2) altr (1) apple (2) bank (1) basel3 (1) bidu (1) brcm (1) cat (1) cmi (1) coh (1) elemzés (1) expd (1) fed (1) futi (1) gazdaság (2) gld (1) hitel (2) ipad (2) iwm (7) iyr (1) jelzálog (1) kockázat (1) költségvetés (2) krugman (1) lfl (1) lvs (1) nők (1) obama (2) pcln (1) ph (1) portfolioblogger (31) pxd (1) qqqq (9) setup (1) slv (1) smh (9) soros (1) spy (14) startup (1) stiglitz (2) tech (3) usa (9) uso (1) uup (1) vwap (1) xlf (10) Címkefelhő

Portfolio

Technikai elemzés 2010. október 27.

finance 2010.10.27. 22:26

A mai nap a SPY-nak egy emelkedő nap volt, magasabban zártunk, mint ahol nyitottunk, de mégis 34 centel lejjebb vagyunk. A napi grafikonon továbbra is egy emelkedő trendben vagyunk. Nincs ok aggodalomra, amíg nem törünk le fontos támasz szintet. Most megint leestünk az 5 napos mozgóátlag alá. Ez a negyedik alalom az utóbbi hetekben, az utóbbi három után rendre felfelé gappal nyitottunk. Nem feltétlenül lesz így holnap, csak elmondtam mint érdekességet.

Szóval van egy nagyon egészséges emelkedő trendünk, egyre magasabb csúcsokkal és mélypontokkal. Talán egy most kicsit kezdünk semlegesek lenni. A fontos támasz most valószínűleg 115.70-116.30 között lehet. Illetve kisebb idősíkon a múlt pénteki mélypont 17.15 körül lehet amire figyelnünk kell. Szóval nem lehet sok újdonságot elmondani, emeledő még trendben vagyunk, maradjatok vele.

A Semicontuctors - SMH, majdnem teljesen azt csinálta, amit reméltünk. Vagyis korrigáltunk az emelkedő 20 napos mozgóátlagig, utána emelkedésben elértük a 29-et, majd visszateszteltük 28.5-as szintet. Ezt emeltem ki a múlt héten, hogy így lenne szerencsés, ha történne. Visszapattant az 5 napos mozgóátlagról és ma kitört. Több ismerősöm kételkedett, hogy át fogja-e tudni törni a 29-es szintet, de van nekünk emelkedő 10, 20, 50 napos mozgóátlagunk, a piacon jó hangulatban általában, Most úgy néz ki meglátigathatjuk a 2008-as ellenállást, ami egyúttal az idei csúcs is, 30.5 környékén. Szóval a semiconductors  elkapta a fonalat és rövid távon talán segíthet, a további elekedésben. Újabb lendületet adhat a Nasdaq-nak a növekedés fentartásában.

A Nasdaq-nál - QQQQ láthatjuk, hogy a 2008-as szintek fölött vagyunk, amit láthattunk az SMH-nál is. Talán most a Nasdaq-100 vezeti az SMH-t és mehetünk tovább fölfele. Szóval a Nasdaq erős marad e fölött az 51-es szint fölött. Kisebb idősíkon a 51.50 támaszt tartja a piac ezen a héten. Szóval ha meg tudja tartani a héten ezt a szintet, az a vevők irányítását jelzi.

A Russel-2000 - IWM csökkent ma 18p-vel. Talán kicsit oldalazni kezdett az utóbbi időben, miután a kitörés megbukott a héten elején. Mintha egy oldalazásba kezdtünk volna bele, de semmilyen szint nincs megtörve. Inákább időbeli korrekció. Ha letörnénk a 69-es szintet, az ok lenne az aggodalomra, de jelenleg erős emelkedő trendben vagyunk a napi grafikonon, a növekedő 10 és 20 napos mozgóátlag fölött.

Összességében van ami vezesse a piacot. Ugyan ma az emelkedők csökkenők aránya negatív, de mostanában pozítív volt és a nap végére egész szépen visszazárt.

A pénzügyek - XLF továbbra is halott. Úgy tűnik senki nem foglalkozik velük. De egy fontos csoport, amin rajta kell tartani a szemünk. Maradok annál az álláspontnál, hogy a 14.20-15 sáv a fontos rövöd távon. Ha bármelyik irányba kitörünk ebből, az meghatározó lehet a piac számára.

Az olaj ETF - USO, ha áttöri a 37-37.10es szintet, akkor elekedhet. Túlélt egy elég nagy lefelé gapet ma reggel. SZóval összességében a piac szépen tatja magát.

Látunk egy kis profit realizálást az aranynál - GLD. Valószínűleg csak időbeli korrekció, de a csökenő 5 napos mozgóátlag alatt vagyunk, ugyhogy nem akarunk belevenni. Át kell előbb törnie a 131.5os szinten, hogy jobb pozícióban legyen ahhoz hogy irányt mutasson.

A dollar visszapattant egy kicsit ma és úgy tűnik lehet nagyobb visszaesés is az UUP-ben. Nagy forgalmat is láthattunk benne. Hogyha felmegyünk 22.75 fölé akkor, fölmehetünk 23-ig vagy 23.25ig. Ez egy trend ellen trade lenne, hiszen a hosszú távú trend még nyilván csökkenő. De talán lehet egy kis visszapattanás.

Címkék: qqqq spy gld xlf iwm smh uso uup

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://finance.blog.hu/api/trackback/id/tr702408026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása