finance

Tőzsde, bankok, biztosítók, brókercégek, lízingcégek, alapkezelők, pénzváltók, pénzforgalmi szolgáltatók, illetve FIKSZek, SZISZek - Bemutatkozás: Dóra vagyok több mint 10 éve foglalkozom nemzetközi pénzügyekkel. Arról szoktam írni ami felkelti az érdeklődésemet, úgyhogy általában ilyen vagy olyan érdekeltségem is van benne. A blogon szereplő vélemények ilyen módon kezelendők.

Portfolio

Twitter

Facebook

Utolsó kommentek

Címkék

aapl (3) államháztartás (2) altr (1) apple (2) bank (1) basel3 (1) bidu (1) brcm (1) cat (1) cmi (1) coh (1) elemzés (1) expd (1) fed (1) futi (1) gazdaság (2) gld (1) hitel (2) ipad (2) iwm (7) iyr (1) jelzálog (1) kockázat (1) költségvetés (2) krugman (1) lfl (1) lvs (1) nők (1) obama (2) pcln (1) ph (1) portfolioblogger (31) pxd (1) qqqq (9) setup (1) slv (1) smh (9) soros (1) spy (14) startup (1) stiglitz (2) tech (3) usa (9) uso (1) uup (1) vwap (1) xlf (10) Címkefelhő

Portfolio

Technikai elemzés 2010. október 25.

finance 2010.10.25. 22:30

Nézzük mi helyzet a piacon a jelen helyzetben. 35 centes emelkedéssel zártunk ma a SPY-ban, a trendet követve. A 10, 20, 50 napos mozgóátlag fölött vagyunk. Az 50 napos mozgóátlag átlépte a 200 napos mozgóátlagot, amit "golden cross"-nak is neveznek, ami valójában nem jelent semmit, úgyhogy ne is foglalkozzatok vele, ne pazaroljátok az időtöket, hogy többet olvassatok róla. Semmiképp nem olyan dolog amihez a kereskedést kellene időzíteni. Foglalkozzunk inkább a kisebb léptékű mozgásokkal és piaci reakciókkal. Még mindig nagyon jó a piac mozgása, továbbra is egyre magasabb lokális maximumok és minimumok az említett mozgóátlagok fölött.

Ma láttunk egy kisebb eladást a felfelé gap után. Először még növekedett kicsit a gap után, de aztán a VWAP alatt marad a kurzus nagy része alatt. Mégis pozitív kurzus ráadásul fontos szintek fölött.

Amire szerintem figyelnünk kell ezen a héten az hogy a 118.50-es szint, mint támasz tartható-e, és utána rajzolhatunk egy trendvonalat, illetve nézzük az 5 napos mozgóátlagot és a 117.80-as szintet. Szóval, ha letörjük a 118.50-es szintet, akkor lemehtünk 117.80-ig, és onnan meglátjuk, hogy alakul a helyzet.

Azonban még ebben a szép növekedési trendben vagyunk, a 10 napos mozgóátlagot teszteljük néhányszor, szóval talán jöhet egy visszateszt a 20 napos mozgóátlagig, ami 116.70. Egyelőre nem látom hogy ez azonnal bekövetkezne, de ez közel vinne minket a múlt heti minimumhoz. Illetve a 117-es szint is fontos lehet, ami a múlt héten ellenállás és támasz is volt, és csak egy kicsit néztünk be alá. Szóval van pár szint alattunk, ami támaszként léphet föl egy esetleges eladási hulllámban.

Sok jelentés jön ki mostanság és eddig a piac jól reagál rájuk. A NASDAQ természetesen rekordokat döntöget. Nem volt ilyen magas 2007 decembere óta és még folyamatosan növekszik. Lehet esésre asszociálni a mai gyertya alapján, de egy gyertya nem sok vizet zavar. Nézzük mega QQQQ-t, hogy meg tudja-e tartani a múlt heti maximumot, 51.70-et. Ha letörjük ezt a szintet, akkor lenézhetünk esetleg 51.48-.50-ig. Ami azonban most fontos, az az hogy az 51.60-.70-es szint fölött vagyunk és hogy a NASDAQ több éves csúcsokat döntöget, nem úgy néz ki mint amiben gyengeség lenne. Továbbá a Russel 2000 szintén szép emelkedő trendben van, szépen tartja szinteket.

Ami igazán lenyűgöző az a Semiconductors Index - SMH. A múlt héten figyeltem föl, ahogy kicsit megpihent az emelkedő 20 napos mozgóátlag fölött, és talán erőt gyűjtött, hogy áttörje a 29-es szintet. Előtte jó lenne látni egy emelkedést ennek a szintnek a közelébe és utána egy kis korrekciót talán 28.5-ig. Erre építve lehetne meg a kitörés. Meglátjuk, hogy így fog-e történni. Az SMH-nak 28.5 körül lehetséges egy támasz szerintem.

A másik sokat emlegetett szektor, ami épp nem csinál semmit az a pénzügyek - XLF. Azonban ez jó dolog, hogy nem történik semmi, mert hallani rengeteg negatív dolgot a jelzáloghitelekről, a Bank of America-ról és ilyenekről. De a pénzügyi index maga szépen tartja magát. Ami megváltoztatná a pénzügyek fontosságának megítélését a piac számára, az egy 14.2 alá letörés vagy egy 15-15.05 fölé kitörés lenne. A kitörünk ebből a kisebb sávból akkor mondhatnánk, hogy a pénzügyek számítanak. A szélesebb sáv kb 13.5-15 közöt van. Ha leesünk 14.2 alá akkor jöhet egy profit realizálás az S&P-500-ban.

De még akkor sem néz ki úgy, hogy katasztrófa lenne, egy egészséges emelkedő trend van. Tisztában kell legyünk, hogy traderként az az első számú feladatunk, hogy kezeljük a kockázatokat. Kitalálni, hogy lesz a teteje, az tényleg egy időpocsékolás. Inkább figyeljünk mit mond a piac. Küld figyelmeztető jeleket, amikor a támasz szinteket letöri. A mai nap egy nagyon rövid távú figyelmeztető információ volt, ahogy a piac a WVAP alatt volt a kurzus nagy részén. Azonban több emelkedő részvény volt mint csökkenő, 1800 növekvő és 1193 csökkenő.

Szóval 117 lesz szerintem a fontos szint a SPY számára. A QQQQ-nál, ha letörjük az 51.60-et akkor lenézhetünk 50.5 környékére. Az IWM múlt heti minimuma 69, lehet a fontos szint. Az SMH-nak a 28.5-öt kellene megtartania. Illetve 14.20-15 a sáv az XLF-ben.

Címkék: usa qqqq spy xlf iwm smh

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://finance.blog.hu/api/trackback/id/tr842399461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kmisi · http://5mp.eu/web.php?a=moneymentor 2010.10.26. 09:02:03

Szia Dóra! Gratulálok a bloghoz. Ha van kedved néhány fős közösségünkhöz csatlakozni, együtt elemezni, tapasztalatokat cserélni, üzenj a weboldalamon keresztül. Üdv. Misi

finance · http://finance.blog.hu 2010.10.28. 15:32:58

@kmisi: Köszönöm! Egyelőre élvezem a függetlenséget, de szívesen olvasom elemzéseid, illetve hallgatom a véleményed
süti beállítások módosítása