finance

Tőzsde, bankok, biztosítók, brókercégek, lízingcégek, alapkezelők, pénzváltók, pénzforgalmi szolgáltatók, illetve FIKSZek, SZISZek - Bemutatkozás: Dóra vagyok több mint 10 éve foglalkozom nemzetközi pénzügyekkel. Arról szoktam írni ami felkelti az érdeklődésemet, úgyhogy általában ilyen vagy olyan érdekeltségem is van benne. A blogon szereplő vélemények ilyen módon kezelendők.

Portfolio

Twitter

Facebook

Utolsó kommentek

Címkék

aapl (3) államháztartás (2) altr (1) apple (2) bank (1) basel3 (1) bidu (1) brcm (1) cat (1) cmi (1) coh (1) elemzés (1) expd (1) fed (1) futi (1) gazdaság (2) gld (1) hitel (2) ipad (2) iwm (7) iyr (1) jelzálog (1) kockázat (1) költségvetés (2) krugman (1) lfl (1) lvs (1) nők (1) obama (2) pcln (1) ph (1) portfolioblogger (31) pxd (1) qqqq (9) setup (1) slv (1) smh (9) soros (1) spy (14) startup (1) stiglitz (2) tech (3) usa (9) uso (1) uup (1) vwap (1) xlf (10) Címkefelhő

Portfolio

Technikai elemzés 2010. november 10.

finance 2010.11.10. 23:34

Nézzük hogy áll ma az amerikai piac - SPY. Ha a tegnapi napra számítottál, mint az emelkedés vége, akkor van még esélye, hogy bejön. Szóval nem veszett el minden, ha tegnap shortoltál, mert valamit olvastál, hallottál vagy gondoltál. Még föl kell kapaszkodjunk 122.95 fölé, hogy biztos legyen az emelkedés. Tehát van még egy 85 centes védelmi zóna erre a trade-re. De véleményem szerint, még nem nem értük el a csúcspontot, még mindig egy erős emelkedő trendben vagyunk. Volt egy kis eladási hullám tegnap, de nem volt vészes, a mai nap visszajöttek a vevők elég rendesen, és visszavették az irányítást. A mérleg 1852 db emelkedő papír, 1167 db csökkenővel szemben. A nap elején elég csúnyán nézett ki a dolog, de a nap közepén szépen felküzdötte magát, és a nap hátralevő részén a vevők átvették az irányítást.

Szóval a trend még emelkedő és a csúcspontok nem élesek szoktak lenni, inkább frusztálni szokták az embereket. Azért is inkább mert a papírok néhány csoportjában erő mutatkozik. Régóta beszélünk az S&P és a Nasdaq erejéről, de ami felkeltette az erdeklődésünket a múlt héten az a pénzügyi szektor - XLF - kitörése. Ez az a csoport amiről beszéltünk, ami átveheti az irányítást és segíthet a piacnak hogy kiterjessze az emelkedést. Sokan mondták, hogy a piac nem emelkedhet nélkülük, de azt láttuk, hogy emelkedett. Most kitört és most csatlakozhat az emelkedőkhöz. Az XLF-en azt láttuk, hogy kitört, visszatesztelte a korábbi ellenállást és fontos szintre jutott. Úgy néz ki hogy a korábbi ellenállás most támaszként viselkedik. Emellett van emelkedő 10, 20, 50 napos mozgóátlegunk. plusz a 200 napos mozgóátlag fölött vagyunk. Egy teljesen normális korrekciót láthattunk. Ha megnézzük a csütörtöki emelkedés lényegi mozzanatát, és vesszük a szerdai mélypontot és a pénteki csúcsot, hogy erre helyezzünk a fibonacci szinteket. ÍGy negnézhetjük például, hogy túlmentünk-e a 61,8% retracement szinten. Azt látjuk, hogy majdnem pontosan az 50%-es szintig mentünk le, ami egyben a korábbi ellenállás is volt 15.08-nál. És ez a pont volt ahol ma megjöttek a vevők és visszavették az irányítást. Emelkedő 5 napos mozgóátlagunk van. Szóval a fontos szint most kb a 15.05. Nem feltétlen zuhanunk ha letörjük, de egy fontos viszonyítási pont. Talán lehet belőle az egyre magasabb mélypontok sorozatának egy pontja is, ha megyünk tovább fölfelé. Nincs sok oka, hogy ne jusson el a 16.13-es szintig és tesztelje a flash crash utáni csúcsot. Nem látom technikai okát az esésnek. Nem lehet azt mondani, hogy technikailag gyenge lenne a papír. Áttörtük a korábbi ellenállást, korrigáltunk, teszteltük, megtartotta (most). Ha elesne az nyilván új információt jelentene, és meg kellene változtatni az elemzést. Daytrade szempontból az utóbbi pár nap tűnhet úgy, hogy egyre csökkenő csúcsok és mélypontok sorozatást látjuk. De a vevők pont ott jöttek, ahol jönniük kellett. Nem szabad azonban leragadni, egyetlen idősíknál. Bele kell helyezni az elképzelést a hosszabb távú trendbe. Hosszabb távon beleépül egy növekedő trendbe a pénzügyi szektor napi grafikonján. Ha azt csinálja amit kellene amikor kitör hoíg kitör, visszateszteli, aztán tovább emelkedik, akkor egyfajta katalizátora lehet az S&P-500 további emelkedésének.

Segítségéval a SPY áttörheti az eheti csúcsát. Eddig kicsit túlterjeszkedett volt a piac, egy kis kivárás vagy korrekció jót tehet. A korrekció lehet ármozgásbeli, mint visszateszt vagy időbeli ha oldalazásba kezdünk. Mindig megvan az esélye egy gyors esésnek, de addig nem amíg nem tört le fontos támasz szintet vagy kerül a mozgóátlagok alá, vagy csökkenő rövidtávú mozgóátlagok. Nekünk minden mozgóátlagunk növekszik a napi és a heti grafikonon egyaránt. Ugyhogy úgy tűnik nekem hogy ez csak egy kivárás most az emelkedési trendben. Többen mondták tegnap, hogy befogja tölteni a múlt heti rést. De nem minden rés töltődik be. Ha azért shortolsz mert minden rés betöltődik, amit olvasni lehet minden kezdő technikai elemzés könyvben, de amit csak kevés könyv ír hogy nem minden rés töltődik be azonnal. Egy erős piac ismertetőjele hogy nem töltődnek be a rések. ÉS még mindig erős  ez a piac.

Rövid távon kb a SPY mai napi maximuma lehet fontos, ha lefordulunk erről és az 5 napos mozgóátlagról és új letörjük a mélypontot, akkor valószínüleg betölthetjük a rést. De ha megnézzük az 1 perces grafikonon láthatjuk hogy a végén a VWAP-al küzdött ma az ár de aztán egyértelműen felfele indult. Még jobban látszik az E-mini futin - ESZ0 - kétszer érintette alulról a VWAP-ot, egyre magasabb aljakkal, ekkor lehetett sejteni, hogy megindul. Harmadjára át is törte és emelkedett, utána még visszatesztelte és folytatódott az emelkedés a VWAP fölött a kurzus további részén. Szóval vevők megtartották az irányítást a nap folyamán.

A Nasdaq hasonló - QQQQ.Bárki megmondhatja, hogy kissé túlvett és már régóta az. Láthattunk divergáló MACD-t, Bollinger szalag megérintését, az összes oszcillátor figyelmeztetését, és ezekre oda is kell figyelni, de csak az ár fizet. SZóval hallgassunk az árra, ami azt mondja, hogy már régóta mindig nem zártuk a 10 napos mozgóátlag alatt (egy napot leszámítva). Egy nagyon erős piacra utal ami ilyet csinál. Ha lemennénk a 10 dma alá akkor érinthetjük a 20 naposat mint legutóbb. Ha a measured move elemzést nézzük a napi grafikonon akkor az augusztus végi mélymont mint A, az október végi csúcs mint B, utána a vissza teszt C. Megagd nekünk egy árszinvonal célpontot. Az A és B közötti magasságot ráhelyezzük a C szintre. Kapunk így 55.5 körüli szintet. A heti grafikon ezt megerősíti, szintén ezt a szintet mutatja 55 körül mint a 2007es csúcs.

EZ azt jelenti, hogy egy falfelé rohanunk, ahonnan vissza fogunk pattanni? Nem hiszem hogy ez valószínű, de fontos figyelemmel kísérni ezt a szintet. Meg van az esély hogy ellenállás alakuljon ki. Ez az ellenállás elég lehet hogy legalább kivárjunk kicsit, mert úgy gondolkodhatnak az emberek, hogy haladunk a 2007es csúcs felé ezt kivárom és ott adom el. A Shortolók úgy gondolhatják, hogy egy fal felé megyünk ezt short pozíciókat nyithatnak.Mindkettő erősíti a kínálati oldalt. Ez tovább gyengítheti a keresleti oldalt és esetleg megnézhetjük hogy a korábbi ellenállás támasszá válik-e. MAjd meglátjuk mi történik azokon a szinteken, ha odajutunk egyáltalán. Most ez a legvalószínűbb forgatókönyv felfelé a Nasdaqnál.

Nagyon szép mozgást láthatunk a 10 perces grafikonon a mostani szinteken.. Biztos volt egy csomó short pozíció amikor az emelkedő 5 perces mozóátlag alá ment az árfolyam. De szépen helyrerázódott vissza ebbe a kisebb sávba. (Cisco jelentés miatt zárás után elkezdett csökkenni, de nem mindig maradnak meg a zárás utáni árak. Vannak más jól teljesítő cégek pl. AMZN, NFLX(kitört és emelkedik), RIMM, CMG szóval van rengteg jó papír).

Arany és az ezüst esetében láthattunk egy egy napos erős forgalmú visszaesést. Az ár maga nem esett sokat és továbbra is egy emelkedő trendben vagyunk. De a forgalom jelentheti azt hogy legalábbis oldalazásba kezdünk egy időre hogy feldolgozzuk az eddigi emelkedést. NEm hiszem hogy el lehetne várni hogy  abban a tempóban fogemelkedni ahogy eddig. A trendben azonban nincs változás. Nincs jele a csökkenésnek. Két napos grafikonon a WVAP alatt vagyunk de a 10 percesen az 5 napos MA folött vagynk. Úgyhogy nagy kár nem keletkezett a trendben.

Szóval a lényeg az, hogy vannak pozitívumok. Még a lakóingatlan építő szektor is tartja magát. Áttörte az ellenállást és azt teszi amit kell amikor kitör egy papír. Ez nem jelenti azt hogy elvárható hogy kitör visszateszteli és emelkedik, de ez az alap eset amit tennie kellene. Ezt tanítják az iskolában. Tipikusan így néz ki mielőtt újabb csúcsokra emelkedne. Az ellenállás támasszá alakul, emelkedő mozgóátlagok. És mit kell tenni ilyenkor? Nézzük meg kisebb idősíkon. Felmentünk 16.50-ös szintug, talán látunk egy kis ellenállást. Talán egy kis korrekció aztán emelkedés 16.50 fölé. És ekkor kezdődik a következő momentum felfelé az XHB-ban. De azt mondani hogy a lakásépítés egy halott szektor, problémák vannak vele és az egyéb közhelyek amit a vezető média mond, vagyis a főcímek nem fizetnek, az ármozgás fizet, ami most emelkedőben van.

Az IYR-ban tegnap egy folyamatos eladás volt, sikerült viszont ma az utóbbi napok átlagos ára fölött maradni. Nagy forgalommal esett, utána visszament a sávba. Amikor ugyanezt tette a múltkor, akkor aggódtunk, de egy folyamatos lassú emelkedéssel egyre magasabbra nőtt. Szóval még az IYR-ban is az emelkedő 50dma fölött vagyunk egy erős emelkedő trendben. Amikor egy nagy forgalmú piros gyertyát látunk mindenki izgalomba jön és azt mondja elértük a maximumot. De valójában az ok nincs ott.

A Russel 2000 emelkedésnek áll, közel van hogy tesztelje az évas csúcsot. Nem látható semmien ok ami megakadályozhatná, hogy átlépjünk ezen a csúcson, 74.5 szint közelében. Ismét csak emelkedő ármogás, növekvő 5 dma kis kirázás alatta. A mai és a tegnapi mélypotok fontos viszonyítáai pontok lesznek legalább a hét hátralevő részében.

GA megnézzük az olaj papírokat az is ugy nézett ki mint amii kitör, ugy nézett ki hogy elmehet a 39--es szintig. Kitört konszolidálódott és emelkedni kezdett. Szintén a emelkedő mozgóátlagok. Talán a 42es szintig is elmehetünk. De rövid távon a 39 re kell koncentrálnunk mint elehtséges árfolyam cél.

Semikonduktors szintén egy csoport ami azt teszi amit kell neki.Elérte az ellenállást áttört tovább növekedett, és most egy korábbi ellenállát tesztel mint támaszt. Nehéz bármilyen csökkenésre utalót találni és komolyna venni. A mai mélypont fontos szint lehet a hét további részén. Ha alá esünk ha védekezni kell, de a hosszú távú grafikonok is emelkedész mutatnak. És nem látok olyan technikai okot mely szerint esésre lehetne számítani az egész piacon. Egyes papíroknál tényleg látunk visszaesést, de tényleg összességében semmilyen csökkenő jel nincs egyik időnézetben sem.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://finance.blog.hu/api/trackback/id/tr412440912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása