finance

Tőzsde, bankok, biztosítók, brókercégek, lízingcégek, alapkezelők, pénzváltók, pénzforgalmi szolgáltatók, illetve FIKSZek, SZISZek - Bemutatkozás: Dóra vagyok több mint 10 éve foglalkozom nemzetközi pénzügyekkel. Arról szoktam írni ami felkelti az érdeklődésemet, úgyhogy általában ilyen vagy olyan érdekeltségem is van benne. A blogon szereplő vélemények ilyen módon kezelendők.

Portfolio

Twitter

Facebook

Utolsó kommentek

Címkék

aapl (3) államháztartás (2) altr (1) apple (2) bank (1) basel3 (1) bidu (1) brcm (1) cat (1) cmi (1) coh (1) elemzés (1) expd (1) fed (1) futi (1) gazdaság (2) gld (1) hitel (2) ipad (2) iwm (7) iyr (1) jelzálog (1) kockázat (1) költségvetés (2) krugman (1) lfl (1) lvs (1) nők (1) obama (2) pcln (1) ph (1) portfolioblogger (31) pxd (1) qqqq (9) setup (1) slv (1) smh (9) soros (1) spy (14) startup (1) stiglitz (2) tech (3) usa (9) uso (1) uup (1) vwap (1) xlf (10) Címkefelhő

Portfolio

Technikai elemzés 2010. december 15.

finance 2010.12.16. 11:13

Viszonylag régen volt az utolsó bejegyzésem, azóta megint emelkedésnek indult a piac és nagyon sok lehetőség volt. Nem volt nagyon trükkös a helyzet csak long pozíciókat kellett nyitni a kitörésekbe és korrekciókba. De nézzük mi a helyzet most az egyes piaci mozgásokat tükröző ETF-ek grafikonjain.

S&P-500 - SPY - A mai nap eléggé vagdalkozó volt, és 57 centel lejjebb zártunk. Az 1 perces grafikonon látszik, hogy miután letörtük a pivot szintet és a VWAP-et, utána végig alatta maradtunk, három esés hullám is volt. A 10 perces grafikonon láthatjuk, hogy a decemberi uralkodó trend vonal megtört. Továbbra is emelkedő 5 napos mozgóátlagunk van, de az árfolyam alatta van, és az utolsó másfél napon egyre alacsonyabb csúcsok és mélypontok jönnek. Az emelkedő 5 napos mindenképpen erős jel a növekedésre, de az hogy alá mentünk és hogy talán egy kisebb ellenállásá vált a nap végén figyelmre int. A 124-es szintet megtartotta, pedig azt gondoltam 123.8-ig is ellátogathatunk, ami korábbi támasz volt és a napi S2. Szóval rövid távon csökkenő trendunk van, középtávon kezd semlegessé válni, a napi grafikonon pedig növekvő a trend.  Az utóbbi két nap a daytradereknek megváltoztatta a piachoz való hozzáállásukat, a swing tradereknek a stopjait érinthette meg, a hosszú távú befektetők számára pedig teljesen jelentéktelen volt. A napi grafikonon még mindig a kb 123-as tűnik fontos szintnek mint esetleges támasz, ezt a szintet kellene tesztelnie. Ha itt stabilizálódni tud, akkor arra építve indulhat meg egy újabb emelkedés. A karácsony előtti időszak pozitív szokott lenni, de az ármozgás amit látunk az a legfontosabb, és az rövid távon csökkenő trendben van. Emelkedni akkor tudnánk, ha a kb 124.6-os szint és az 5 napos fölött tudnánk maradni, amit követne egy short squeeze, ami fölnyomná a piacot az év végére.

 

Russel-2000 - IWM - Egy iránymutató ETF volt az elmúlt időben és most fáradtnak tűnik. Van esély egy kis időbeli vagy árbeli korrekcióra. A 10 perces grafikonon láthatjuk, hogy letörtünk egy támaszt és alatta illetve az 5 napos mozgóátlag alatt maradtunk. Itt is megtört a december elsejétől tartó trendvonal és létrejött egy alacsonyabb csúcs és mélypont. Szóval úgy néz ki egy distributioon kezdődött el és lemehetünk 76.5-ig. Ha letörnénk ezt a szintet, akkor egy nagyöbb visszaesés jöhet és a következő cél a 20 napos mozgóátlag lenne. Emelkedés 77.75-ös szint fölöttlehetne.

 

Félvezetők - SMH - Szintén gyakran mutat irányt a piacnak, és az utóbbi pár napban elég gyengének tűnik. A napi grafikonon továbbra is emelkedő trendben vagyunk, egy korrekciónak tűnik a mostani esés. Nem lehet azt mondani, hogy elérte a csúcsát, erre nem adott még jelet. A heti grafikonon látszik, hogy korábbi ellenálláshoz érkezett a piac, de rövid távon nem ez a lényeges. A lényeg, hogy mire van most a legnagyobb esély. A napi grafikonon még egyértelmű az emelkedő trend a 20 napos mozgóátlaghoz simulva. Esélyes, hogy teszteljük az elkövetkező pár napban a 20 naposat, plusz a 31.75-80-as korábbi ellenállási szintet. De amíg nem tör le egy korábbi támasz szintet, addig maradnak az egyre magasabb csúcsok és mélypontok. Ha lenne egy kisebb emelkedés majd visszaesés és létrehozna egy alacsonyabb csúcspontot, akkor törhetne meg a napos trend, de ez nagyon hipotetikus jelenleg. A 15 perces grafikonon látszik, hogy letörte az 5 napos mozgóátlagot, talált ellenállást alatta, egyre alacsonyabb csúcsok és mélypontok vannak. Szóval folytatódhat a süllyedés csökkenő 5 napossal, a 10 napos alatt, és csak 31.75-80 környékén stabilizálódhat. Lemehet az 50 naposig is, de jelenleg nem ez a legvalószínűbb. Amit figyelnünk kell az a stabilizálódás. Ha konszolidálódik mondjuk egy mozgóátlag közelében, akkor megnézhetjük kisebb idősíkon, hogy van-e jele egy esetleges visszapattanásnak. Egyébként úgy néz ki, mintha pár nappal az egész piac előtt járna és egy lehetséges jövőt mutatna a SPY-nak.

 

Pénzügy - XLF - A heti és napi grafikonon elég vagdalkozósnak tűnik, de a 30 percesen értelmesebb képet kapunk. Miután kitörtünk a csökkenő csúcsok és aljakból semleges lett, majd növekvő csúcsok és aljak jöttek és most ezt is megtörtük és lefelé indultunk. Ha ismét alacsonyabb csúcsok és aljak jönnek akkor mehetünk lefelé.

Ne felejtsük el, hogy pénteken opció lejárat lesz.

 

Címkék: spy portfolioblogger xlf iwm smh

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://finance.blog.hu/api/trackback/id/tr702519296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása